Alle voordelen van een airconditioner op een rijtje

Een airconditioner kan zoveel meer doen dan alleen uw huis koelen. Lees hier meer over alle voordelen van een airconditioner!

Een airconditioning is een zuinige manier van verwarmen

U kunt een airconditioner gebruiken om uw huis in de zomer te koelen, en in de winter te verwarmen. En omdat de airconditioners zijn uitgerust met een warmtepomp, is dit ook een zeer zuinige manier van verwarmen. In de winterperiode wilt u uw huis of appartement verwarmen tot een aangename temperatuur. In veel gevallen is hiervoor een centraal verwarmingssysteem nodig. Dit kan veel energie verbruiken. Een airconditioning is een mogelijkheid om de energiekosten te verlagen. Het verbruikt minder energie dan een centrale verwarming. Lees hier meer over energie besparen. Daarnaast biedt een airconditioner ook nog andere voordelen: Hij reinigt de lucht en zorgt voor frisse lucht wanneer dat nodig is. Dit kan erg belangrijk zijn in de wintermaanden omdat er in deze periode vaak gezondheidsklachten ontstaan door vervuilde lucht.

Luchtkwaliteit

De lucht die we inademen bevat veel stofdeeltjes die vrijkomen door houtkachels, open haarden en kaarsen die worden gebruikt, maar ook door tabaksrook van rokers en gaskachels die fossiele brandstoffen zoals steenkool of gasolie verbranden. Deze deeltjes irriteren onze longen en veroorzaken gezondheidsproblemen zoals allergieën, astma of bronchitis bij kinderen, die bijzonder kwetsbaar zijn. Een airconditioningsysteem helpt deze verontreinigende stoffen te filteren en te verwijderen uit de lucht die we inademen, en helpt ons zo onze longen te beschermen tegen gezondheidsproblemen als gevolg van verontreinigde lucht

Luchtvochtigheid

Een airconditioner kan u helpen de luchtvochtigheid binnenshuis op peil te houden. Hierdoor voelt u zich beter in uw vel. Mensen met allergieën, astma, reuma of artritis zullen zich beter voelen in een huis met een goede luchtvochtigheid.


Condens en vochtproblemen

Als u last heeft van condensatie in huis of vochtproblemen, kunt u een airconditioner gebruiken om de ventilatie te bevorderen. Er is een constante toevoer van frisse lucht, zonder dat u een raam open hoeft te zetten. Dit is niet alleen gezonder, maar ook beter voor de conditie van uw huis.

Zuinige manier van verwarmen

U kunt een airconditioner gebruiken om uw huis in de zomer te koelen, en in de winter te verwarmen. En omdat de airconditioners zijn uitgerust met een warmtepomp, is dit ook een zeer zuinige manier van verwarmen. Met een airconditioner kunt u de temperatuur binnen constant koel en constant warm houden.*