6 tips voor het kiezen van de juiste airconditioner

Een airconditioning kan een behoorlijke uitgave zijn waar u goed over na wilt denken. Daarom hebben wij hier 6 tips opgeschreven die u zullen helpen bij de aanschaf van een airco.

 Tip 1: Het energieverbruik

Bij het kiezen van een airconditioner is het belangrijk dat deze energiezuinig is. Een airconditioner kan tegenwoordig ook verwarmen, als u een energiezuinige airconditioner heeft (A+) kunt u eenvoudig besparen op dure stookkosten. Een airconditioner met een energiezuinig label zorgt dus voor voordelige koeling en verwarming.

 Tip 2: Vermogen van een airco

Om ervoor te zorgen dat de gewenste temperatuur kan worden bereikt op de meest energiezuinige manier, is het goed om te weten hoeveel vermogen hiervoor nodig is. Dit hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld de grootte van de kamer, hoe goed de kamer is geïsoleerd, of de ruimte een plat dak of schuindak heeft etc. Hier is een schema waar u zelf in kunt kijken. 

Komt u er niet helemaal uit en wilt u graag gratis advies? Klik dan hier.

 Tip 3: Luchtfilters

Een schone lucht zonder schimmels is erg belangrijk voor uw gezondheid. Via een filter in de airconditioner zuivert de airco de lucht. Met de ontvochtigingsfunctie kunt u de luchtvochtigheid in uw kamer regelen. Hierdoor heeft u schone lucht en minder kans op schimmels. Het is dus belangrijk om een airconditioner met een goede filter te kiezen. Ook verwijdert een goede filter allergische stoffen zoals huisstofmijt, huidschilfers van dieren, schimmelsporen, pollen en dierlijke eiwitten. 

Tip 4: Onderhoudskosten?

Het is logisch dat u zich concentreert op de aankoopkosten bij het kiezen van een airconditioner, maar vergeet ook de onderhoudskosten niet, Dit is gemiddeld €10 tot €16 per maand. Het is beter om uw airco goed te onderhouden. Indien airco's goed onderhouden zijn gaan ze langer mee gaan en voorkomt u dure reparaties. 

 Tip 5: Een split of multisplit airco?

Een airconditioning bestaat uit een binnen- en buitenunit. Bij een multi splitsysteem gaat het om meerdere binnenunits die aan één buitenunit worden gekoppeld. Een single splitsysteem wordt vaak gebruikt voor het verkoelen van een enkele ruimte. De single split systemen zijn vaak goedkoper en zuiniger dan een multi split systeem. 

 Tip 6: Het juiste merk kiezen

De markt biedt verschillende soorten airconditioners die variëren in prijs en kwaliteit. De verschillen tussen deze apparaten zijn meestal te vinden in hun efficiëntie, koelvermogen en geluidsniveau. U kunt kiezen uit een aantal merken airconditioners die op de markt verkrijgbaar zijn en wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

U kunt bij ons een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Onze adviseurs zullen al uw vragen over airconditioners beantwoorden, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk model u het beste kunt kopen. Vraag hier uw gratis advies gesprek aan of vul hieronder uw gegevens in voor een gratis vrijblijvende offerte. 

{formbuilder:NjczNTM=}