Infraroodpaneel capaciteit berekenen

Bepaal wat je nodig hebt in 3 snelle stappen:

Stap 1: Bereken het benodigd vermogen per ruimte.
Stap 2: Selecteer één thermostaat per ruimte, deze stuurt de ontvangers aan. Stap 3: Selecteer voor ieder paneel één thermostaatontvanger

Bepaal het benodigde verwarmingsvermogen

Optie 1: Hanteer het verwarmingsvermogen uit een warmteverliesberekening. Optie 2: Wanneer geen warmteverliesberekening beschikbaar is, kan een indicatiefvermogen worden berekend met behulp onderstaande richtlijnen:

Woonruimte of kantoor tot max 3 meter hoog:

 

Badkamers tot max 3 meter hoog:

De vermogens in het overzicht zijn indicatief. Voor het bepalen van het exacte vermogen gebruik je een officiële warmteverliesberekening.

Wanneer meerdere infraroodpanelen nodig zijn om aan het benodigde vermogen te komen, verdeel je de panelen gelijkmatig over de ruimte.

Waar plaats je infraroodpanelen?

Infraroodpanelen plaats je aan het plafond of hoog aan de muur. Precies zoals je dat zou doen bij een schilderij. De infraroodpanelen kunnen dan vrij stralen en de ruimte optimaal verwarmen.

Het is beter om meer vermogen te plaatsen dan is aangeven dan minder.
Een systeem met meer vermogen brengt een ruimte sneller op temperatuur. De thermostaat zorgt dat het systeem niet meer verbruikt. Deze slaat namelijk af wanneer de gewenste temperatuur is behaald.

Het is dus een misverstand dat minder vermogen plaatsen zorgt voor een lager verbruik. Het is juist omgekeerd. Een te laag vermogen zorgt voor hoger verbruik omdat het systeem veel langer moet werken om de gewenste temperatuur te behalen.