Infraroodpanelen complete sets
Infraroodpanelen plafond
Thermostaten en ontvangers voor plafondpanelen
Thermostaten en ontvangers
Geniet van een stijlvolle verwarming zonder gas. Bespaar op de gasrekening en verwarm je woonkamer, werkplek of badkamer met een decoratieve oplossing. Kies uit meer dan 200 afbeeldingen of creëer je eigen unieke paneel met eigen foto.
Betaal gemakkelijk in delen met 0% rente via in3. Wij willen graag dat iedereen de mogelijkheid heeft om te besparen en te verduurzamen.
De infraroodpanelen zijn eenvoudig en snel te monteren. Enkel de panelen ophangen en de stekker in het stopcontact.
Geniet van een stijlvolle verwarming zonder gas. Bespaar op de gasrekening en verwarm je woonkamer, werkplek of badkamer met een decoratieve oplossing. Kies uit meer dan 200 afbeeldingen of creëer je eigen unieke paneel met eigen foto.
Betaal gemakkelijk in delen met 0% rente via in3. Wij willen graag dat iedereen de mogelijkheid heeft om te besparen en te verduurzamen.
De infraroodpanelen zijn eenvoudig en snel te monteren. Enkel de panelen ophangen en de stekker in het stopcontact.
Verbruikt gemiddeld slechts 0,3kw tot 1kw aan stroom
Het stroom verbruik is afhankelijk van een aantal bepalende factoren. De isolatie van een woning speelt hierbij een grote rol. Bij een nieuwbouwwoning kan je gemiddeld 20 tot 25 watt per m3 aanhouden. Het verbruik van infrarood verwarming bij een minder goed geïsoleerde woning ligt hoger. Dit is logisch, want er komt daardoor meer koude lucht binnen.
Geschikt voor elke ruimte!
Infraroodpanelen zijn geschikt voor elke ruimte. Denk aan een badkamer, slaapkamer, woonkamer, kantoor etc. Je kunt de panelen zowel horizontaal als verticaal ophangen.
Directe stralingswarmte!
Infraroodpanelen verwarmen geen lucht maar objecten. Het werkingsprincipe van infrarood verwarming is daarom vergelijkbaar met de natuurlijke werking van de zon. Als de elektromagnetische golven van het infrarood op een object stuiten, wordt een deel van de energie omgezet in warmte.
Losse Infraroodpanelen
Veelvoorkomende vragen
Hoeveel stroom verbuikt een infraroodpaneel?
Het stroom verbruik is afhankelijk van een aantal bepalende factoren. De isolatie van een woning speelt hierbij een grote rol. Nieuwe woningen die goed geïsoleerd zijn, hebben minder energie nodig om een ruimte te verwarmen dan een woning met een lage isolatiewaarde.
Daarnaast speelt het aantal ramen een rol, want de infraroodstralen kunnen niet weerkaatsen op ramen. Daardoor verlies je iets van de warmte optimalisatie. Op hoe meer objecten de infraroodstraling kan kaatsen, hoe meer warmte in de kamer terecht komt. Daarnaast zijn factoren als hoogte plafond, indeling kamer en warmtebehoefte bepalend.
Gemiddeld verbruik van infrarood verwarming
Bij een nieuwbouwwoning kan je gemiddeld 20 tot 25 watt per m3 aanhouden. Het verbruik van infrarood verwarming bij een bestaande minder goed geïsoleerde woning ligt hoger. Dit is logisch, want er komt daardoor meer koude lucht binnen.
Bij een woning met een lage isolatie en dunne muren ligt het infrarood verwarming verbruik op gemiddeld 35 watt per m3. Het is dus zeker raadzaam om isolerende maatregelen te nemen bij een bestaande woning. Dit bespaart je echt geld op de stookkosten.
Hoe werkt verwarming met infraroodpanelen?
Een infrarood paneel is een elektrische verwarming die werkt op basis van stralingswarmte. Een ir verwarming wordt ook wel hittegolf-of stralingsverwarming genoemd. Net als de zon de aarde verwarmt, verhitten de infrarode warmtestralen de kamer. Dit is een directe warmte.
Het belangrijkste verschil met een conventionele centrale verwarming is dat infrarood panelen niet de lucht verwarmen, maar de objecten in de kamer. Denk hierbij aan de wanden, vloer en meubels die in de kamer staan.
De panelen verdelen de infrarode warmtestralen gelijkmatig over de oppervlakken van de kamer. Het creëert een comfortabel en gezond klimaat.
Infrarood panelen hebben lage aanschafkosten, een grote diversiteit aan ontwerpen en een zeer hoge efficiëntie. Vooral in moderne en goed geïsoleerde woningen brengen infrarood panelen flinke kosten besparingen met zich mee. De infrarood panelen zijn tevens zeer goed in te zetten in weinig gebruikte kamers.
In welke ruimte is een infraroodpaneel geschikt?
Je kunt een infraroodpaneel ophangen in diverse kamers. Denk aan een badkamer, slaapkamer, keuken, woonkamer, kantoor etc. Je kunt de panelen zowel aan de wand ophangen als aan het plafond.
Hoeveel capaciteit heb ik nodig?
Dit hangt af van de grote van de ruimte en de isolatie. Bekijk hier het schema en reken de capaciteit uit.
Heb ik een thermostaat of temperatuurregelaar nodig?
Wij raden het aan om een temperatuur regelaar te gebruiken voor een efficiënter energieverbruik en een optimale temperatuur regeling. Je kunt de thermostaten en regelaars vinden in onze webshop.
Wat is de levensduur van infraroodpanelen?
Infraroodpanelen hebben een levensduur van gemiddeld 100.000 bedrijfsuren.
Wat klanten over ons zeggen..
Daryl
Afgelopen maand twee Qventi airco's (5,0 en 3,5 kW) door Fenroy laten installeren. Fijn contact vooraf waarbij (meerdere keren) goed is uitgelegd en is meegedacht met mogelijkheden. Installatie is erg professioneel gedaan en het eindresultaat is super strak!
Manuel
Prima kwaliteit van apparatuur en Fenroy luistert goed hoe wij het graag wilde wilde zien en dachten goed mee en hebben het naar ons zin geïnstalleerd
Koen
Ik kocht een omkasting voor een buitenuit van een airco bij deze firma. Deze werd heel snel geleverd. De omkasting was heel degelijk en professioneel verpakt. De handleiding om de kast in elkaar te steken was duidelijk. De omkasting is gemaakt van degelijk materiaal en vind ik persoonlijk heel mooi. De communicatie met een personeelslid was vriendelijk en efficiënt. Ik ben heel tevreden van deze firma
Liever een offerte op maat?
Samen zoeken wij naar een passende en geschikte oplossing voor jouw situatie.