Standaard Montage Voorwaarden Airco

  • Koelleiding : In de standaard montage zit 5m koelleiding. Heeft u voldoende aan de standaard 5 meter koelleiding? ( lengte van binnen naar buitenunit) indien u meerdere meters nodig heeft dan worden deze tegen een geringe meerprijs op maat gemaakt.
  • Muurbeugel : Kan de buitenunit staan op een platte dak of grond, of moet deze op een muurbeugel aan de gevel gemonteerd worden? Staand is inbegrepen, de unit wordt dan op dikke rubberen tegeldragers geplaatst. Een muurbeugel is te verkrijgen tegen een meerprijs.
  • Elektra : Aan het buitendeel van de airco zit er aan de rechterzijde +- 5 meter standaard snoer voor de voeding (afhankelijk welk type airco u kiest), binnen dit bereik dient een geaard stopcontact te zitten of eventueel een verlengsnoer voor het testen van de unit. de voeding aan het buitendeel kan op verzoek verlengd worden naar een stopcontact in de buurt. Bij 7,0 kW split units of hoger is het mogelijk dat er een aanpassing in uw meterkast moet plaatsvinden. Deze worden namelijk gevoed met een 20A Traag zekering of door middel van krachtstroom. Deze aanpassingen kunnen door een elektriciën in uw omgeving aangepast worden .De monteurs houden zich bij montage enkel bezig met de elektrische aansluiting van het systeem (stekkerklare oplevering). Uiteraard kunnen wij het voedingsnoer op aanvraag op maat maken naar een dichtstbijzijnde voedingspunt, stopcontact en of werkschakelaar.
  • Doorvoer : De doorvoer naar buiten door een muur is uiteraard inbegrepen. De monteurs kunnen door ieder materiaal boren (steen/hout/ijzer/pvc etc). Alleen bij beton of gewapend beton dient de klant hier zelf zorg voor te dragen, dit moet namelijk watergekoeld geboord worden (kosten betonboorbedrijf zijn gemiddeld € 95,00). Als een airco gemonteerd wordt en de leiding moet door het dak dan heeft u een dakdoorvoer nodig, dit kan tegen een meerprijs gemonteerd worden. dit geld voor daken gelegd met bitumen, epdm en of dakleer.
  • Condensafvoer : iedere split unit ( binnen deel ) onttrekt vocht uit de te koelen ruimte, dit wordt opgevangen in een condensbakje in het binnendeel, als het bakje vol is dan loopt deze op afschot af met een flexibele condensslang, deze dient afgevoerd te worden mee naar buiten, als dit geen optie is bij uw situatie en de condensafvoer dient naar boven afgevoerd te worden dan heeft u een condenspompje nodig die dit naar boven (dak/afvoer) pompt, deze condenspompen kunnen tegen een meerprijs meegeleverd worden.
  • Hoogte: Begaanbaar met trap (huur hoogwerker niet inbegrepen)